понеделник, 19 май 2014 г.

04 Sugar Loaf in the Night_Rio de Janeiro_Brazil


https://www.youtube.com/watch?v=t_y_TdKqboU&list=PLfnLhn7MY3pVlQpAHGTagprHPmB3KxJEM&index=5

Четвърта част от поредицата филми за пътешествието ни до Бразилия. Филмчето съдържа снимки на Рио от хълма Захарната бучка, направени през нощта. Беше красива, прекрасна нощ, която ще остави дълбока следа в спомените ни за един прекрасен град. Бяхме на седмото небе от щастие, че имахме достатъчно време да разгледаме на спокойствие Рио както през деня, така и на нощна светлина.

Ще си призная, че малко се страхувахме как ще се приберем до хотела в този космополитен, непознат за нас град. За щастие всичко мина благополучно. Прибрахме без проблеми с такси. Такситата чакаха пред изхода на въжената линия. Не ни се налагаше дори да чакаме. Прибрахме се точно за вечеря.

В хотела поразпитахме къде бихме могли да вечеряме. Не далече имаше ресторант, който продаваше сготвена храна на килограм. Аз малко скептично бях настроена. Какъв ще е този ресторант на килограм?! Оказа се, че готвят вкусни неща, от които можеш да си направиш прекрасна вечеря. В една чиния избираш от всичко каквото ти харесва. Накрая тя с цялото съдържание се тегли и плащаш обща цена за това, което си избрал. Много ми хареса, защото можеш да си избереш от няколко ястия по малко.  Беше наистина вкусно.

Сити и доволни тръгнахме към плажната ивица Copacabana. Всичко беше осветено. Стигнахме почти до следващия плаж Ипанема. Беше тихо, приятно и спокойно. Хотелът ни се намираше на близо и ние се прибрахме бързо, доволни и щастливи. Успяхме да видим доста неща през този първи ден от престоя ни в Рио.

Няма коментари:

Публикуване на коментар