понеделник, 19 май 2014 г.

15 Bird Parque Das AVES_Iguassu_Brazil

https://www.youtube.com/watch?v=SAhmGvqjzO0&list=PLfnLhn7MY3pVlQpAHGTagprHPmB3KxJEM&index=16

Птичият парк в Бразилия е разположен на едно от най-привлекателните места в света, близо до водопадите Игуасу, точно на входа на едноименния националния парк. Хиляди туристи се стичат от всички краища на света, за да посетят този парк и да се възхищават на редки и пъстри птици, летящи във волиери (кафези-клетки), умело проектирани и изградени, така че се сливат със субтропичните гори, които обграждат парка.

Той е създаден през 1994 г. В момента в него се помещават над 900 птици и 150 други различни видове по цялата му 1500 m дължина.  Разглеждането на птиците, влечугите и пеперудите е едно незабравимо преживяване. В секцията Пантанал туристите имат вълзожност да се докоснат до птици като туканите (Toucan), които позират за камерите и фотоапаратите, папагалите, птиците Ибис, с яркочервеното си оперение. Във волиерата (клетката) на секцията Африканска савана, редки видове с екзотични цветове превръщат мястото във фантастично шоу от цветове. Следваща стъпка е светилището на ара - едно от най-вълнуващата част на посещението, защото и тук туристите имат пряк достъп до птиците. Извънредната красота на тези прекрасни птици и възможността на всеки да се докосне до тях е невероятно преживяване

В допълнение към изключителните птици, гостите също така имат възможността да разгледат няколко вида змии, гущери, кайман, алигатор, костенурки и разбира се, не не на последно място е секцията Пеперуди, където могат да се видят невероятно количество и голямо разнообразие от пеперуди. Тук от близо могат да се видят и няколко колибрита, които не са по-големи от най-големите пеперуди. Страхотна феерия от цветове и багри. Те толкова бързо хвърчат, че почти е невъзможно да им се направи снимка.

За час и половина, два, може да се насладите на фантастична феерия от цветове, форми и багри.

Обиколката на парка е едно изключително преживяване, което много щеше да ни липсва, ако не бяхме отделили време да го разгледаме преди да заминем за Флорианополис.

В парка могат да се видят:

Jibóias -- Boa Constrictor -- Боа
Paraíso das Ararajubas - Golden Conure's Paradise -- Златен райски папагал
águia -- еagle -- орел
Jacutingas - Piping Guans
íbis -- ibis -- ибис
coruja - owl  - сова
Sucuri -- Anaconda - Анаконда
Peixes, Caimão, Jacaré e Tartaruga,  -- Fish, Caiman, Alligator and Turtle -- Риби, Кайман, Алигатор и Костенурки
jacaré - alligator - алигатор
caimão - caiman - кайман
tartaruga - turtle -- костенурка
Papagaio -- Parrot -- Папагал
Arara Mansa -- Tarne Masaw -- Ара
Arara Mansas -- Tarne Masaws -- Папагали Ара
Papagaio Ameaçado (Endangeren parrot) -- зелен папагал
Flamingo -- Фламинго
Papagaio -- Parrot -- Папагал
Paraíso das Ararajubas -- Golden Conure's Paradise -- Златен папагал

Няма коментари:

Публикуване на коментар