понеделник, 19 май 2014 г.

21 Barra da Lagoa_Florianopolis_Brazil


https://www.youtube.com/watch?v=IZ0L8RsuNGM&list=PLfnLhn7MY3pVlQpAHGTagprHPmB3KxJEM&index=23

Филмът разказва за ресторантите в Бара да Лагоа, Флорианополис, щата Санта Катарина, Бразилия. Бяхме настанени в мотел Mar do Leste. Не много голям мотел с чудесна фасада, паркинг, малък басейн и джакузи. Последните всеки ден бяха почиствани лично от собственика или управителя на хотела. Храната беше вкусна и винаги прясна. Сервираха ни плодове, пресен портокалов сок, пресни хрупкави земелчета, хляб, питчици, колбаси, масло, конфитюр, мед, подсладено мляко, корнфлейкс, много вкусни бяха кексовете и сладкишите. Не можех да се сдържа и опитвах от всичките. Бяха страхотни! За съжаление за чистотата и поддръжката на стаите не мога да кажа добри отзиви. Стояхме 4 нощи и три дни, но нито веднъж не бяха сменени чаршафите, да не говорим за кърпите. Трябваше да ги сушим на сушилник. Обзавеждането беше доста бедно. Топла вода в чешмите нямаше, а душът изобщо не се регулираше. Беше фиксиран на една определена температура и когато изгоряхме от слънцето не можахме де се изкъпем както трябва, защото водата буквално ни изгаряше. Особено Златомира видя голям зор. На острова бяхме октомври месец, когато там е пролет.

Флорианополис е известен със своите плажове и приятен климат за плаж. По това време на годината нямаше голяма посещаемост, затова не бяхме сигурни в това дали храната, която ни се сервираше наистина беше свежа.

Много ни се искаше да похапнем прясна, вкусна океанска риба, защото Флорианополис е известен и с риболова си, но рибата, която ни сервираха и в двата ресторанта беше ужасно солена. Не можеше да се яде от сол. У нас в България, обикновено я сервират напълно безсолна и безвкусна, а там беше направо отровна от сол. Не посмяхме да попитаме защо е толкова солена рибата. Дали в магазина я посоляват и готвача отново я посолява допълнително - не знам, но аз която обичам по-солено от Златомира също не можах да я ям.

Порциите почти винаги бяха за двама и бяха огромни. По-скоро можеха да нахранят четирима. Иначе сервитьорите бяха много любезни, стараеха се всячески да ни угодят. Много приятни и мили хора. Дори говореха английски. Бяха по-добри с испанския, но се стараеха да разберат какво искаме. За да не ги разочароваме, не им казахме за солената риба. Но почти не покътнатите порции говореха обратното.

Иначе останахме с добри впечатления от Флорианополис.

Няма коментари:

Публикуване на коментар